Franske reaktorar ute av drift

Halvparten av dei franske atomreaktorane er ute av drift i september 2022. 28 av dei 56 atomreaktorane er stansa. For ein del av dei dreiar det seg om vedlikehald, men 12 av dei kan bli verande ned stengde i fleire år på grunn av problem med korrosjon

No når Europa opplever ei energikrise som gir oss grunn til å frykte store problem til vinteren, er Frankrike avhengig av å produsere 70 prosent av sin elektriske straum med atomkraft.

Eit av problema som er oppdaga er korrosjon på den nye generasjonen av reaktorar. EDF har funne ut at dette ikkje har noko med alder å gjere, men finst hos dei yngste reaktorane. For å oppnå økonomiske fordeler har EDF bygd stadig større reaktorar med stadig lenger røyr. Og desse er meit utsette for korrosjon. Reparasjonen kan ta fleire år.

Du kan les meir om dette her

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s