EDF i India

Fredag 24.april 2021 sende Eléctrisité de France (EDF) eit teknisk bindande kommersielt tilbod til sin partnar, atomselskapet NPCIL i India. Dokumentet handla om bygging av eit atomkraftverk med 6 EPR-reaktorar (European Pressurised Reactor) i Jaitapur i delstaten Maharashtra. Med ein total effekt på 9,6 GW (G= 109 ) vil det bli det største atomkraftverk i verda. EDF gir den indiske partnaren eit «bindande teknisk- kommersielt tilbod». Dette atomkraftverket vil bli i stand til å levere straum til 70 millionar indiske hushald. Kraftmiksen i India består i dag av meir enn 50 prosent kolkraft.
Den indiske statsministeren Narendra Modi er venta til Paris i starten av mai 2021. Den totale kostnaden for Jaitapur-anlegget blir sett til omkring 30 milliardar euro av NPCIL. EDF tilbyr ingeniørhjelp og å produsere det mest kritiske utstyret ved hjelp av sitt dotterselskap FRAMATOM.
Dette prosjektet vil skape titusenvis av arbeidsplassar i India under byggeperioden. Men i fylgje EDF vil det også generere store økonomiske fordelar for den franske kjernefysiske industrien i byggeperioden på omkring 15 år, med oppretting av titusenvis av arbeidsplassar innan hundre selskap.
Men i India har dette prosjektet møtt stor lokal motstand, særleg på grunn av risikoen for jordskjelv i delstaten Maharashtra. Dei er også redde for at deponering av atomavfall vil føre til skade på det lokale fiske. [l’EnerGeek/] 26. april 2021

1 kommentar

  1. Frankrike er det landet i verden som har gjort seg mest avhengig av atomstrøm. Det betyr at det også er et av landene som har mest trøbbel med å bli kvitt radioaktivt avfall. Er det derfor Frankrike nå er så hipp på å eksportere sin atomteknologi til land som i utgangspunkt har mer enn nok solinnstråling for å bli ledende på solenergi – som emiratet Abu Dhabi? Er eksport av teknologi første steg, eksport av atomavfall neste??

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s