Fornybar energi

Den siste globale rapporten om fornybar energi viser at 201 GW elektrisk energi frå fornybare energikjelder blei installerte siste året. Atomenergi avtok på same tid med 0,6 GW. Fornybar står for 75 prosent av den totale nye installerte kapasiteten. Men rapporten advarer om at delen av fornybar energi som går til oppvarming, kjøling og transport ligg langt etter. Rapporten konkluderer: For femte år på rad er auken av fornybar energi større enn frå fossil og atomkraft til saman. I dei fleste land er produksjon av elektrisitet frå vind og sol-PV meir kostnadseffektivt enn frå kolkraftverk. (REN 21 Renewables Global Status Report)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s