Atomkraft og Covid-19

Covid-19 risikerer å forverre ein alt bekymringsfull situasjon på atomkraft området. I Frankrike slit dei med tap av kompetanse innan sektoren, og dei er sterkt bekymra for drifta av reaktorane under ein epidemi. Stress, redusert stab, meir bruk av underleverandørar, utvida arbeidsdag og smittekontollar aukar risiko for dårleg vedlikehald, svindel og menneskelege feil. Dette lærer oss at vi må endre systemet for produksjon og bruk av energi over til fornybar energi, som er mindre kompleks og farleg. Og mens Frankrike er på veg til ein stor lågkonjunktur, er det på tide å slutte å kaste bort milliardar på oppgradering av dei gamle atomreaktorane.

Frå: sortirdunucleaire si pressemelding 24. april 2020. Les meir her: https://www.sortirdunucleaire.org/34-ans-apres-la-catastrophe-nucleaire-de

1 kommentar

  1. Koronakrisen viser oss tydelig hvordan det er å leve med en usynlig fare. Situasjonen ville bli enda mer forgiftet i tilfelle en atomulykke i et av verdens mange atomkraftverkene – eller brann i en atomubåt utenfor norskekysten. Da måtte vi låst oss inn, og holdt oss adskilt fra det forurensede utemiljøet i lang tid. Vi ville ikke kunne gå ut og ikke engang åpne vinduene…

    Nei, kjernekraft kan ikke redde klimaet: Jo varmere somrene blir, jo oftere må kjernekraftverk slås av fordi kjølevannet blir for varmt. I tillegg er kjernekraft ikke CO2-nøytral, altfor dyr, ikke bærekraftig og fremfor alt: for farlig!

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s