Atomkraft i EU

Måndag 9. mars kom ei gruppe uavhengige ekspertar som gir råd til EU-kommisjonen om det grøne skiftet, med ei liste over energikjelder som dei hevda var gunstige for miljø og klima. Atomkraft var ikkje med, trass i det låge utsleppet av karbondioksid frå atomreaktorane.

I midten av desember 2019 vedtok Europarådet, under press frå Ungarn, Tsjekkia og Frankrike at ein ikkje kan utelate at atomenergi kan vere med å føre til at EU oppnår målet om nullutslepp av karbon i 2050. På kort sikt kan atomenergi vere med å forebygge klimaendringar, men på langt sikt hevdar dei, er problema med lagring og deponering av det radioaktive avfallet eit uløyst problem.

([EnerGEEK/] 11.mars 2020)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s