Atomkraftverket Fessenheim i Sør Alsace

Etter åtte år med planar blei den franske reaktoren Fessenheim 1 stengd 22. februar 2020 og planen er at nr. 2 skal stengast 30. juni. I Rhindalen i Sør Alsace har det i 50 år vore aksjonar og protestar, først mot bygging, så mor drift av desse to reaktorane, i nærleiken til nokre av dei beste kvitvinsområda i Europa. Reaktorane ligg 40 km nord for Basel i eit jordskjelvområde. Reaktorane har vore i drift i 45 år og er dei eldste i EU. (www.sortirdunucleaire.no)

Illustrasjon: shutterstock.com

1 kommentar

 1. I 2019 ble 6 nye atomkraftverk satt i drift på verdensbasis – MEN 13 ble stengt ned. 13.feb.2020
  Uten å informere offentligheten har International Atomic Energy Agency (IAEA eller IAEA) nå korrigert sine tall for 2019 massivt:
  Det siste året ble 6 atomreaktorer med en total effekt på 5,2 gigawatt (GW) satt i drift. 13 atomreaktorer med en total effekt på 10,3 GW ble lagt ned.
  Dette motbeviser alle atompropandandistene som i flere år har påstått at atomkraft gjenoppstår over hele verden. For eksempel hevdet den tidligere presidenten for Ifo-instituttet, professor Hans-Werner Sinn, at Tyskland tok en dum sær-vei med å fase ut atomkraft,(16. desember 2019, på et stort foredrag ved Ludwig Maximilians University (LMU) i München). Medarrangørene vbw, Süddeutsche Zeitung og Ifo Institute har ikke distansert seg fra de mange falske uttalelsene fra Mr. Sinn.
  Baden-Württembergs kjernekraftverk Philippsburg 2 er blant de 13 atomreaktorene som ble lagt ned i 2019. Nå kjører fortsatt seks atomreaktorer i Tyskland, inkludert Block C i Gundremmingen som den siste koke-vann-reaktoren.
  Av de seks nystartede atomkraftverkene er tre i Russland og to i Kina. Disse befinner seg altså i statskontrollerte økonomier med nasjonale inntekter under verdens-gjennomsnittet. Det sjette nye kjernekraftverket er en gammel sak fra Sør-Korea. Reaktoren hadde vært under bygging siden 2009, og til tross for kursendring mot langsiktig utfasing av kjernekraft, kunngjort av den daværende nye presidenten Moon Jae-in i juni 2017, ble kraftverket fullført på grunn av det store lobbypresset.
  I land som har organisert sin energibransje på konkurransedyktig vis, og som ikke har atomvåpeninteresser, bygges det nesten ikke nye atomkraftverk. For kostnaden pr. kilowattime strøm fra atomkraftverk koster over 10 cent. Til gjengjeld koster ei kilowattime fra nye store solcelleanlegg eller vindkraftverk, avhengig av beliggenhet, bare 2,5 til 6 øre.
  Fornybare energikilder har allerede vunnet mot kjernekraft, naturgass og kull. Spesielt ved vurdering av etter-kostnadene for blant annet nødvendig lagring; eller det ansvar som staten i stor grad påtar seg vedrørende eventuelle atomulykker (oppfølgingskostnadene i Fukushima er allerede over 100 milliarder euro); og oppbevaring av atomavfall for nødvendig halveringstid på over en million år; eller klimaskadene.
  Bare interessen for atomvåpen fører frem til atomkraftplaner i dag.

  https://www.sonnenseite.com/de/wirtschaft/im-jahr-2019-wurden-weltweit-6-atomreaktoren-gestartet-und-13-stillgelegt.html?fbclid=IwAR2OcpX1wIedkJbOHREZPik1iQ5nw550o7E-C9OR2WQ2z8x71fCp-KrOttg

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s